Christmas Gift Guide ft. Empirina

8 декември 2014 г.

Коледа наближава и сигурно много от вас по това време се чудят какво да подарят на роднина, приятел, колега или просто някой близък за празника. Днес с моята прекрасна колежка Empirina сме ви подготвили празничен и надявам се полезен пост в който ще ви споделим нашите предложения за подаръци тази година. Разделили сме основните категории на две и може да намерите предложенията за родители, за половинката ви и тези за близки приятели в блога на Пири, а моите предложения са тук. 
Когато се замислих за подаръците като идея и дефиниция в главата ми стигнах до заключението, че нещата, които подаряваме в хубаво винаги да бъдат нещо, което хората харесват, но рядко биха си позволили да се поглезят с нещо подобно. За това имат нас - хората които ги обичат. Съвета ми в тези случаи - винаги мислете какво харесват любимите им хора и отговора за подарък е - "С какво на тази тема би се поглезил/а?" Никой не би предпочел подарък, който сам може да си купи, когато му потрябва.
Подарък за брат и сестра. 
Братятa и сестрите за много от нас са тези, с които сме израснали, тези хора чиито всички магарии и номера знаем, познаваме вкуса им и всичките им малки особености. Тук винаги може да сте смели и да вземете нещо лично, дреха, аксесоар, свързано с любима тема, хоби, цвят, филм, спортен отбор, любими игри, автори, козметика .. дори и някоя лигава закачка. Общите и сигурни подаръци според мен не са добра идея, защото колкото и глуповат подарък изберете, щом е свързан с някакъв общ спомен или лично предпочитание е по-добре от .. плюшена играчка.
Когато се размислих за подарък за сестра с колежките се заговорихме, че е хубаво да се подарят дрехи, аксесоари.. чанти. За това избрах този клъч от choies. Може да намерите доста подобни модели из моловете, магазини Six, New Yorker, H&M или по-луксозни в Zara примерно.
Идеите за братя ми се въртяха основно по-гийки подаръци като видео и настолни игри, слушалки, техника .. портативни тонколони. Веднага се сетих за X-Mini, които се свързват с джак като този на слушалки и осигуряват 11 часа силна музика. Колонката е доста мъничка и може да си я носи навън, в колата, на екскурзия ..където и да е. Цената е доста разумна и може да ги намерите в почти всички магазини за техника.
Като универсален унисекс подарък реших да бъде нещото, с което зарадвах моята кръв и плът тази година - билет за събитие. Не е задължително да бъде музикален концерт, може театър, балет, опера... може да бъде дори и курс за самоусъвършенстване - танци, език, фотография ..каквото и да е. Мислете си нещо по-забавно, отидете заедно.


Подарък за баба и дядо. 
Тук темата за 'подаръка е нещо, което бих оценил, но никога не бих се поглезил' важи с пълна сила. Всички знаем какви пенсии вземат възрасните хора и се поинтересувайте от какво наистина имат нужда, но не си го позволяват. Иначе, от мен да знаете, баба и дядо се радват на вас, повече от всички подаръци, които някога може да им подарите.. всичките пари на света никога няма да струват повече от времето което сте отделили да им дадете подаръка, дори да сте се видели само за минута. Празниците са време за семейството и ако ви се отдаде възможност - прекрайте колкото се може повече време със по-възрастните от вас. За тях няма по-голяма радост от вашето присъствие и любов. 
Говорейки, че вие сте най-големия подарък .. по този начин съвсем символично може да се .. самоподарите на баба си - семеен портрет в красива рамка е страхотно решение. Календарите също са чудесна опция. Подберете снимки на вас заедно стс сестри и братя, родителите ви, братовчеди и ..всякаква рода. Изберете снимка на които сте щастливи (селфитата не се броят) 
За дядо изберете практичен подарък. Моя дядо обича да следи новините и да гледа/слуша мачове. Също така обича да работи в градината и едно портативно радио и телевизор в едно е суупер яко. Ако имате повече средства - може и голям телевизор, абонирайте ги за някои от готинитие канали по кабелната..
Хубав универсален подарък, който се сетих е екскурзия. Пенсионерите често имат време в излишък, така че може да им потърсите нещо интересно за правене. Съгласувайте с тях времето и часовете на тръгване, дайте им фотоапарат и ги качете на автопуса за места, които не са посещавали. Прекрасна идея е и да ги върнете в градовете/селата, в които са родени или са ходили като млади, място което не са посещавали от години и ще им навее мили спомени.


Подарък за колега.
Тук нещата вече се усложняват, често покрай Коледа фирмите организират таен дядо коледа по случай коледните тържества и банкети. Моята фирма не е изключение и веднага всички започнаха да се шашкат. Особено в големи фирми често се случва съвсем бегло да си се разминавал по коридорите с човека, чиито подарък трябва да купиш и въобще да нямаш идея какво харесва. Тук по-общите и леко клише подаръци влизат в сила. Аз честно казано предпочитам да заложа на сигурно отколкото да се втурвам на сляпо. Унисекс подаръците, символичните нещица са the way to go. 
След дълги изследвания се спрях на следните неща: USB нагревател за чаша. Ако колегата ви работи на бюро това е чудесен подарък, който често изглежда доста готино, пък и влиза в употреба всеки ден. Попаднах на много хубава селекция в Elephant bookstore на ул. Шишман в София. Също така този във формата на бисквитка е ПРЕКАЛЕНО сладък за да го пропуснеш. Предложение номер две са добре познатите шапка, шал и/или ръкавици. Не подивявайте с цветовете и шарениите, изберете нещо по-неутрално, намират се лесно навсякъде и като цяло са безопасна територия. Последното ми предложение е тефтер. Има прекрасни Moleskine или Paperblanks в книжарниците. В Orange може да откриете какви ли не размери и разцветки, тук не го давайте.. покупка от китайски магазин на левче. Направете го като хората, хаха.

Подарък за под 10лв.
Бюджетните подаръци или така наречените 'stocking fillers' са си.. доста трудни като цяло. Винаги има онзи момент в който не можеш да отделиш много средства, но искаш подаръка да не бъде .. евтин. Тук трите ми предложения са унисекс и според мен удачни за доста поводи.
Знаете, че съм голям фен на Lush и дори в момента тече giveaway със следващото ми предложение а именно душ гел. Малките разфасофки в Лъш са около 10лв и са страхотен подарък за момчета и момичета. Имате избор от миризми и настроения. Лесно е за .. надграждане, ако искате да подарите и нещо друго. Второто ми предложение е чаша за кафе/чай.. класика, хаха. Има много хубави и разноцветни чаши, с надписи, капачета, лъжички, термо.. абе каквото ви сърце иска. Намират се лесно и не струват много. Третото и последно предложение е доста чийт, но просто за под 10лв не мога да измисля свестни неща хахаха. Наскоро бях попаднала на много красиви USB флашки, които служат за ключодържател. Според мен е много яко и удобно, доста практично. В Plesio намерих една доста яка за 13лв., сори за измамата, но просто нека не бъдем стиснати, хаха.

BLOGLOVIN • FACEBOOK • INSTAGRAM  • TWITTER

2 коментара