Хайде да доброволстваме?

1 септември 2014 г.


Здравейте, преди няколко дни пуснах набързо статус за призив за набиране на доброволци в проекта “Exercising Our Rights”, който е съвместна работа на CVS Bulgaria (в която стажувах преди време и писах тук) и фондация Конкордия.
Пиша един бърз пост и тук, защото ще се нуждаем от хора, които да се включат в проекта, който ще се проведе на 11, 13 и 14 септември. (за това и се смениха датите, които обявиха първоначално)

Думите не могат да обяснят колко е важно преодоляването на стереотипите и интеграцията на младежите в неравностойно положение. Това което се изисква от вас е просто да дойдете и да се забавляваме, да нахвърляме идеи и може дори да си тръгнете с нова прическа, хаха. Аз мисля да си опресня цвета на косата! Може да разчушите почивните си дни с нещо адски полезно и забавно, да минете отвъд нещо познато и да опознаете ..нещо друго, хех :D Копирам описанието на проекта от страницата на CVS:

Ще имате възможност да:
  • се срещнете с младежи от фондацията  и да участвате заедно в различни мероприятия;
  • да добиете информация за спецификите и подхода за работа с уязвими млади хора, за техния начин на живот и техните цели;
  • да подобрите комуникационните си умения;
  • да дадете своя доброволчески принос за една кауза;
  • да се намерите там, където има нужда от вас – да помогнете на младежите да се откъснат от ежедневието си и да се мотивират за това, което им предстои при намирането на работа;

Програмата на дейностите включва следното:

Четвъртък 17:30-20:30 – Подготвителна среща
Ще се запознаете с останалите доброволци, ще ви въведем в темата на проекта и планираните активности, като ще разберете и повече за младежите от „Конкордия“, с които по-късно ще се срещнете.

Събота 10:00-17:30 – Нашите стереотипи. Среща отвъд тях.
В събота сутринта (10:00-13:00) ще продължим с интерактивни задачи и дискусия върху стереотипите в нашето общество: доколко ги има в нас, носят ли ни полза и ако не – как да ги преодолеем. Следобед (14:00-17:30) ще направим “среща отвъд стереотипите” с младежите от „Конкордия“. Ще можете да научите повече един за друг и да подготвите идеи за съвместната акция в неделя.

Неделя 14:00-17:00 – Акция “Заедно успяваме!”
Целта на акцията е да обединим идеи и усилия, за да промотираме фризьорския салон на „Конкордия“ , в който работят трима от младежите, участници в дейностите. Желаещите ще могат да седнат на техния фризьорски стол, а през това време останалите от групата ще могат предложат идеите си за промоция на салона (пр. клип, статия, промо стратегия и др.).*


При интерес за участие, моля изпратете ни имейл на youthexchanges@cvs-bg.org , с кратко представяне на самите вас и мотивите ви за участие.

Моля, споделете и разпространете за да могат да се включат пвоече хора, обещавам да бъде много забавно!
BLOGLOVIN • FACEBOOK • INSTAGRAM  • TWITTER

Публикуване на коментар