Цитат на седмицата

1 юни 2013 г.

Отдавна не съм пускала такъв, а днес дори има и повод ;-)
Към първи юни се отнасям като с деня на влюбените. Хора.. не ви трябва повод за да зарадвате някого, за да му покажете, че го обичате или да направите мил жест. Любовта не е задължение! Особено на деня на детето!
Обичайте дечицата си и им дайте свободата да цъфтят, защото децата са в пъти повече личности, отколкото подозирате. Обичайте ги и ги закриляйте, но никога не дърпайте ръчичката им, ако се е присегнала към нещо... може би само ако е контакт, хаха. Света не трябва да бъде поставен в обяснения и рамки толкова рано, колкото си мислите. Всяко дете има собствена истина и обяснение за нещата около него и ако слушате внимателно, дори може да научите нещо.
Никога не трябва да се затваряме в рамките на света. Никога не трябва да приемаме всичко, така както го пише някъде. Ако Галилей е вярвал, че земята е крушовидна, защото така са му казали, че е истина.. никога нямаше да се усъмни и да се присегне към жаждата за знание и разбиране на света.
Никога не пораствайте, детството е най-скъпото нещо, което може да загубите!

"Ако да порасна означава, че ще бъде под достойнството ми да изкача дърво, то никога няма да порасна, никога, никога... не и аз!" 
- Дж. М. Бари
Публикуване на коментар