DIY скраб за тяло с кафе и кардамом

21 май 2013 г.

Какво ви е нужно:

  • Фино смляно кафе
  • Смлян кардамом
  • Кафява захар
  • Сурово масло от Ший (Шеа?) a.k.a. Карите
  • Сурово кокосово масло (по желание)

Съставките се миксират абсолютно на усет. Намирате си подходящ съд за скраба и мерите с него да кажем малко повече от половината от смляното кафе, слагате 1-2 лъжици кафява захар, кардамом и маслото от ший. А относно самото масло може да намерите в ebay, има го в био магазините, също попаднах на този изключително евтин вариант от Икаров. Самото масло се топи при допир с кожата и ще ви е изключително лесно да размесите сместа с ръце.


Цялата работа е, че кафето доказано помага като ексфолиант, съживява кожата и организма и активно уж се бори с целулита (дай боже). За маслото от ший може да прочетете милионите статии из интернет, колко е подходящо за суха кожа, как се използва при всякакви кожни раздразнения и хидратира, успокоява, омекотява, подхранва, възтановява.. и едва ли не лекува заплес.
Става голяма касапница в банята след него, обаче 100% си заслужава. Скраба не става за лице, прекалено е абразивен, ако ви се пробва няма да ви спирам, ама да не каже някой, че е останал без нос.

Нямам си и на идея от къде ми идват тея странни идеи за публикации, ама решавам да споделям някакви неща, пък може на някой да са му полезни.

Чао до скив!

снимки: essiebutton

Публикуване на коментар