Крила

6 февруари 2013 г.

Крилата на пеперудата са крехки. Толкова крехки, че се разпадат при най-малкото докосване. В ръцете ти остава ситен прашец и красотата на цветовете вече се размазва.
Представете си детенце, малко и слабичко, което се разпада при всяко докосване, всяка ласка, всяка милувка. Колко нежен можеш да си с подобно същество? Едва ли достатъчно за да не го нараниш никога, едва ли достатъчно за да го предпазиш от целия свят.
От булозна епидермолоза страдат малко деца, но достатъчно за да забележим присъствието им, достатъчно за да ни е грижа, достатъчно за да ги защитим, защото от нас не се иска много, дори съвсем малко. В момента БКХ се борят за подпомагане на приемане на решението държавата ни да финансира семействата на хора с такова заболяване. От нас се иска само да подпишем тази петиция и да сме запознати. Да знаем какво се случва в обществото, да знаем кога да натиснем, за да получим резултат. Защото без натиск към нещо по-добро оставаме без глас, ставаме добитък, стоим и чакаме само някой да ни премести от паша в кошарата.

Снимка БКХ
Натискайте.

Публикуване на коментар