Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

6 януари 2013 г.

Image
Книгата превъплащение на необикновенното. Още с корицата изобразяваща малко момиче левитиращо във въздуха разбираме че вътре става нещо странно. Това е една история за мистериозен остров, изоставено сиропиталище и една много особена колекция  от снимки. Докато пред очите ни се разкриват изоставените коридори на сиропиталището ни става ясно че децата са били нещо повече от просто 'особени'. Може би са били дори опасни и е имало добра причина за да останат там, дори.. колкото и невъзможно да изглежда, все още живеят там.

В епилога можем да намерим и лична бележка от автора за включените фотографии, разказваща тяхната история, а това което ги прави толкова уникални, е факта че са истински, събрани от множество колекционери преровили доста архиви, пазари и антикваряти за да се сдобият с парченца от едно зловещо течение във фотографията датиращо от самото и начало.

Колкото прекрасен толкова и страховит международния бестселър на Рансъм Ригс вдъхновява и един също толкова необикновен режисьор - Тим Бъртън за поредния му мрачен, обвит в мъгла филм. А каква тайна е задържала децата в сиропиталището, може да разбереш само след няколко страници.
Image

Публикуване на коментар